Мапа сајтаИмпресум
Приступна страна > О нама > Изводи из медија > Настављен штрајк упозорења


Настављен штрајк упозорења


10.02.2005. - Глас јавности

Други дан штрајка упозорења запослених у Народној библиотеци Србије протекао је у неверици око 150 окупљених у амфитеатру библиотеке због упорног одбијања министра културе Драгана Којадиновића да разговара о промени коефицијената зарада запослених у овој институцији културе.

- Као сигнал упозорења Министарству културе увели смо свакодневне једночасовне обуставе рада како би до 21. фебруара дали рок министрима Којадиновићу и Динкићу да изједначе наше коефицијенте са коефицијентима запослених у београдској Филхармонији. Тада ћемо ступити у генерални штрајк јер никада нећемо пристати на маргинализацију значаја и функције Народне библиотеке Србије - рекао је Душан Никодијевић, председник синдиката и штрајкачког одбора Народне библиотеке Србије и додао да је изненађен ћутањем министра Којадиновића упркос бројним новинским написима и инсистирању чланова штрајкачког одбора да разговарају са њим.
- Због тога смо га, у препорученом писму које ће наш курир однети у Министарство, подсетили на многобројне матичне функције Народне библиотеке Србије међу којима су аутоматизација свих библиотека у земљи, обједињавање њихових фондова у електронском облику, организација полагања стручних испита... Ако су наше колеге из Филхармоније толико важне за националну културу онда је Народна библиотека Србије уз Народни музеј трезор културног блага - завршава Никодијевић.

А. Николић

горе штампај пошаљи