Мапа сајтаИмпресум
Приступна страна > О нама > Изводи из медија > Свакодневно сат штрајка


Свакодневно сат штрајка


09.02.2005. - Вечерње новости

Запослени у Народној библиотеци Србије од јуче су започели једносатни штрајк упозорења.

Све службе Библиотеке неће радити сваког дана до 11.55 до 12.55 часова, када ће се запослени окупљати у амфитеатру како би изразили свој протест због доношења најновије Уредбе о коефицијентима за запослене у култури. Одлука о ступању у штрајк донета је једногласно.
Штрајкачи неће одустати од својих захтева, а то су: повећање коефицијената свим запосленима који нису обухваћени Уредбом о изменама и допунама Уредбе о повећању коефицијената, изједначавање коефицијената запослених у Народној библиотеци Србије са запосленима у Београдској филхармонији, смене министара Драгана Којадиновића и Млађана Динкића.
У саопштењу, које је јуче стигло у нашу редакцију, између осталог пише, да су запослени у Библиотеци разочарани понашањем министра културе, који не препознаје значај ове установе и понаша се као да не зна да је њен оснивач Влада Србије.
- Финансијски положај запослених је понижавајући, радници у библиотекама на градском и општинском нивоу имају и два пута веће плате од нас - пише у саопштењу.

Д. Б. М.

горе штампај пошаљи