http://www.nbs.nbs.bg.ac.yu/about_us/icitem.php?id=15527

Програм «Courants» 2008


Позив за пријављивање

Програм "Courants" намењен је франкофоним стручњацима из сектора културе, а организује га француско Министарство за културу и комуникације.

Програм стручних боравака и курсева у Француској под именом «Courants» осмишљен је 1992. године за земље средње и источне Европе, да би се 1999. проширио на све земље света. Француско Министарство културе и медија поверило је организацију овог програма Дому култура света (la Maison de Cultures du Monde, www.mcm.asso.fr ) 1994. године. До сада је кроз овај програм прошло преко 2000 стручњака из сектора културе, из 120 различитих земаља.

Позив за пријављивање кандидата за «Courants» 2008, отворен је до 17. марта за пролећне курсеве, а до 31. марта за јесење. Комплетан програм може се преузети са адресе: www.mcm.asso.fr/site02/courants/programme/dossiers-tele-COURANTS/synthese_2008.pdf а формулар за пријављивање са: www.mcm.asso.fr/site02/courants/programme/dossier01.htm.

Заинтересовани кандидати из Србије би требало да пошаљу пријаве Француском културном центру (www.ccf.org.yu - контакт особа Ненад Обрадовић, nenad.obradovic@diplomatie.gouv.fr) и то 20-ак дана пре истека рокова за пријављивање.

http://www.mcm.asso.fr/site02/courants/index.htm