Мапа сајтаИмпресум
Приступна страна > Међународна сарадња > Међународне организације > CDNL


CDNL


Conference of Directors of National Libraries - Конференција директора националних библиотека света

Ова конференција одржава се сваке године током конгреса ИФЛА-е и у њеном раду учествују директори или њихови заменици готово свих националних библиотека света.
Конференција представља независну организацију основану с циљем да олакша расправе и промовише разумевање и сарадњу међу националним библиотекама у свету у погледу заједничких интереса. Своје циљеве покушава да оствари одржавањем годишњих конференција, иницирањем и подршком истраживачких и развојних активности својих чланова кроз рад различитих комитета, ад хок група и округлих столова.

Народна библиотека има свог представника на CDNL конференцијама континуирано од 2001. године. На сајту CDNL-а објављују се годишњи извештаји свих националних библиотека света, Годишњи извештаји Народне библиотеке Србије доступни су од 2013. године (за 2012. годину).

CDNL одржава затворену дискусиону листу, на којој се свакодневно размењују значајне информације о раду националних библиотека у свету, периодични извештаји, информације о пројектима, стручним скуповима и савременим токовима развоја библиотека.


www.cdnl.info

горе штампај пошаљи