Мапа сајтаИмпресум
Приступна страна > Међународна сарадња > Новости из МС > „Picture This! – Усликај ово!“ такмичење - #PicThisEurope


„Picture This! – Усликај ово!“ такмичење - #PicThisEurope


Обратите пажњу, у току је такмичење! Ваше фотографије могу постати део витруелне изложбе на Европеани.

Ове године учествовали смо у виртуелној изложби старих разгледница из Србије. Изложба је славила прелепе градове, пределе и области широм југоисточне Европе.

Ове разгледнице пружају нам носталгичан поглед на југоисточну Европу. Желели бисмо да видимо како места приказана током изложбе изгледају данас.

Погледајте изложбу „Picture this! - Усликај ово!“ како бисте видели која места и знаменитости нас овом приликом занимају.
Државе које су део изложбе су:
● Албанија
● Босна и Херцеговина
● Хрватска
● Бивша Југословенска Република Македонија
● Mолдавија
● Црна Гора
● Србија
● Словенија

 • Како учествовати?
  Једноставно је, само поставите фотографије на Твитер, Инстаграм или Фејсбук, уз ознаку #PicThisEurope. Молимо вас да уз фотографију наведете која држава, место или знаменитост је приказана на вашој фотографији.

 • Како да ваша фотографија буде победничка фотографија?
  Волимо људе, али за ову изложбу желимо да са нама поделите своје најбоље фотографије на којима су приказани предели или знаменитости. Због тога нећемо прихватати фотографије на којима су људи у центру пажње.

 • Шта можете да освојите?
  Победници ће добити по пакет додатака за камере паметних телефона, а њихове фотографије наћи ће се на изложби „Picture this! - Усликај ово!“ Сви који уђу у ужи избор, добиће по пакетић од Европеане.

  Конкурс траје до 31. августа 2017. год.
 • Услови такмичења

  1. Такмичење организује Фондација Европеана, са седиштем у Холандији, улица Принца Виљема Александерхофа бр. 5, 2595 Хаг.
  2. Може да учествује свако ко има најмање 16 година, изузев запослених у Фондацији Европеана, или некој од партнерских организација и њихових блиских рођака, као и свих оних који имају било какве везе са организацијом такмичења или одабиром победника.
  3. Учешће у такмичењу је бесплатно. Уколико одлучите да учествујете, тиме дајете сагласност да Фондација Европеана користи ваше фотографије на сајту Европене, сродним сајтовима, укључујући, између осталог, њихово јавно приказивање, укључивање у промотивне активности, дељење на друштвеним мрежама и друге активности.
  4. Фондација Европеана неће имати ауторска права над фотографијама. Учешћем на такмичењу, прихватате да ће ваше фотографије бити под лиценцом CC BY-SA.
  5. Можете да поставите само једну фотографију. Уколико поставите више од једне фотографије, или фотографија не одговара критеријумима такмичења, бићете дисквалификовани. Прихватаће се само фотографије предела или знаменитости. Конкурс се затвара у четвртак, 31. августа 2017. год. Пријаве које пристигну после тог датума, неће бити прихваћене.
  6. Победници ће се бирати јавним гласањем, уз независни жири који ће именовати Фондација Европеана.
  7. Победници ће добити по пакет додатака за камере паметних телефона, а њихове фотографије наћи ће се на изложби „Усликај ово!“ Они који уђу у ужи избор, добиће по пакетић од Европеане. Фондација Европеана неће сносити одговорности за плаћање било каквих додатних такси или трошкова за награде које се буду слале преко океана.
  8. Победник ће бити обавештен преко имејла и/или преко поруке на Твитеру или Фејсбуку у року од 28 дана од датума затварања конкурса. Уколико не будемо у могућности да контактирамо победника, или уколико он не преузме награду у року од 14 дана од обавештења, задржавамо право да повучемо награду и изаберемо другог добитника.
  9. Фондација Европеана задржава право да откаже или измени услове такмичења уколико дође до неких непредвиђених околности на које нема утицај. • http://www.europeana.eu/portal/en/exhibitions/picture-this-vintage-postcards-of-southeastern-europe#

  горе штампај пошаљи