Мапа сајтаИмпресум
Приступна страна > Међународна сарадња > Новости из МС > Јаy Jordan IFLA/OCLC Early Career Development Fellowship 2016.


Јаy Jordan IFLA/OCLC Early Career Development Fellowship 2016.


81. годишња конференција Међународне федерације библиотечких удружења и институција (IFLA) у Јужној Африци

На недавно завршеној 81. годишњој конференцији Међународне федерације библиотечких удружења и институција (IFLA) у Јужној Африци објављена су имена пет стипендиста библиотекара који ће учествовати на четворонедељном Jay Jordan IFLA/OCLC Early Career Development Fellowship програму за 2016. годину у САД.
Међу добитницима стипендије за 2016. годину је и Жељко Димитријевић, библиотекар Одељења за научне информације Народне библиотеке Србије.

Жељко Димитријевић дипломирао је на Катедри за библиотекарство и информатику на Филолошком факултету у Београду, написао је неколико научних радова из области библиотекарства и био је учесник International Visitors Leadership програма, такође у САД, 2014. године.

Овај програм доприноси развоју каријере и континуирану обуку за стручњаке у области библиотекараства и информатике из земаља са економијама у развоју. Програм даје стипендистима прилику да се сусретну са водећим информационим и библиотекарским праксама укључујући информационе технологије, управљање и пословање у библиотекама, као и упознавање глобалних библиотечких и информационих трендова.
Jay Jordan IFLA/OCLC Early Career Development Fellowship програм почео је 2001. године и из Србије је до сада учестовало четири библиотекара: Невена Томић, Весна Вуксан, Милан Васиљевић и Станислава Гардашевић.http://www.ifla.org/node/9753

горе штампај пошаљи