Мапа сајтаИмпресум
Приступна страна > Међународна сарадња > Новости из МС > 81. Конгрес IFLA WLIC 2015 (IFLA World Library and Information Congress)


81. Конгрес IFLA WLIC 2015 (IFLA World Library and Information Congress)


Кејптаун, Јужна Африка 15 - 21. август

Најзначајнији међународни скуп из области библиотекарства и информационих наука, годишњи конгрес IFLA WLIC 2015 (IFLA World Library and Information Congress) биће одржан у Кејптауну од 15-21. августа.
Тема овогодишњег скупа је: Библиотеке у покрету: приступ, развој и трансформација (Dynamic Libraries: Access, Development and Transformation).

Програм Конгреса

Међународна федерација библиотечких удружења и институција /The International Federation of Library Associations and Institutions IFLA, још од оснивања 1927. године представља водећу међународну институцију која заступа интересе и библиотекара и корисника. Смештена је у Хагу и тренутно има око 1.500 чланова из 150 земаља.

Годишњи IFLA Конгрес сваке године окупља преко 3.500 стручњака из области библиотекарства и информационих наука из читавог света. IFLA WLIC је место успостављања међународних стандарда, усвајања професионалне агенде за област библиотекарства и информационих наука и место на коме се отварају могућности умрежавања, размене искустава и професионалног усавршавања.

Народну библиотеку Србије у Кејптауну представљаће Ана Стевановић, чланица IFLA Одбора за класификацију и индексирање. Такође, колегиница Стевановић промовисаће Састанак директора ISSN центара, који ће се одржати у Народној библиотеци Србије од 12. до 16. октобра 2015. године.Извештај са Конгреса, Ана Стевановић, НБС
  • PDF

  • http://conference.ifla.org/ifla81

    горе штампај пошаљи