Мапа сајтаИмпресум
Приступна страна > Међународна сарадња > Новости из МС > eIFL.net отворио позив за пројекте за народне библиотеке у земљама у развоју и транзицији


eIFL.net отворио позив за пројекте за народне библиотеке у земљама у развоју и транзицији


eIFL.net са задовољством објављује да је отворен позив за пројекте који промовишу развој иновативних сервиса који користе нове технологије у народним библиотекама у земљама у развоју и транзицији.
Програм за иновацију народних библиотека (http://plip.eifl.net) има за циљ да охрабри народне библиотеке да се приближе својим заједницама, да сарадују са локалним властима, пословним и другим организацијама како би проценили локалне потребе и развили нове сервисе. Технологија је трансформисала народне библиотеке широм света, али у земљама у развоју где су потребе велике, народне библиотеке нису довољно искоришћене.

Овај позив има за циљ да окупи добре идеје које уводе нове технологије у сусрет корисничким потребама и помогне члановима заједнице да побољшају своје животе. Десет најбољих пројеката биће награђено са по 30.000$ за период од једне године.

На адреси http://plip.eifl.net се може наћи сам текст позива, формулар за подношење пријаве, често постављана питања и изводи из медија. Помоћ ће заинтересованима бити доступна на адреси: plip@eifl.net.

Позив је отворен 16. новембра а затвара се 28. фебруара 2010. године.

Србија се налази на листи земаља за које позив важи.

http://plip.eifl.net

горе штампај пошаљи