Мапа сајтаИмпресум
Приступна страна > Међународна сарадња > Новости из МС > TheEuropeanLibrary.org - верзија 2.1


TheEuropeanLibrary.org - верзија 2.1


Више превода, јединственог историјског садржаја и богатство медија

The European Library објавила је 17. фебруара верзију 2.1 сајта www.TheEuropeanLibrary.org, бесплатног онлајн ресурса за проналажење обимног простора за учење и материјала за истраживање, који покрива све области и то из 38 националних библиотека широм Европе. Развијан на почетку као централна приступна тачка ка грађи европских библиотека, овај веб сајт сада комбинује могућности вишејезичког претраживања са неколико онлајн изложби и веб 2.0 алаткама.

Нови портал сада укључује више препоручених побољшања након проучавања
повратних информација од стране корисника. На првом месту ове листе нашле су се могућности које укључују вишејезичност, а као резултат, корисници сада могу да прегледају и брзо претраже читањем преко 330 збирки на својим матерњим језицима. Документи за подршку, који укључују најчешће постављана питања (FAQ) и водич за кориснике који су први пут на Порталу, доступни су на 22 европска језика.

Од сада корисници могу да уживају у богатству медија у понуди. Портал је већ
специјализован за онлајн изложбе које приказују збирке европских националних библиотека. Најновија, узбудљива изложба о Наполеоновим ратовима постављена је да отпрати двестоту годишњицу Наполеонових похода. Више од 200 раритета прикупљено је из националних библиотека Шпаније, Португалије, Француске, Велике Британије, Швајцарске, Данске, Холандије и Србије. Изложба представља уникатну грађу као што је француска уставна повеља (1814), скице Франсиска Гоје (1810) и војне мапе које показују како је Наполеон планирао своје нападе.

горе штампај пошаљи